Kasvikuvia suunnittelijan puutarhasta ja uudet weppisivut

Aloitan blogikirjoittamista uudelleen. Nyt on hyvä hetki tehdä se, kun sain vihdoin päivitettyä ETS gardensin weppisivut. Tähän blogiin sekoittuu välillä varmasti yrityksen ja henkilökohtaisen elämän asioita, niin käsi kädessä viheralalla suunnittelijana toimivan ja intohimoisen puutarhaihmisen työ ja vapaa-aika kulkevat.

Suunnittelutoimisto ETS gardens on saanut uudet weppisivut; yritykseen, palveluihin ja tuotteisiin voi tutustua sivulla www.etsgardens.fi. Kaikki sivustolla olevat valokuvat olen kuvannut itse omasta puutarhastani, kolmea kuvaa lukuun ottamatta. Puistomaisema vesiaiheineen on kuvattu British Gardens-opintomatkalla Iso-Britanniassa ja wisteriakaariportti on kuvattu Kööpenhaminasta eräästä ihanasta puistosta, jossa pääsin vierailemaan viime syksynä. Kaunis persikan värinen ruusu on kuvattu Chelsea Flower Showsta vuonna 2006. Olen siitä asti yrittänyt metsästää vastaavan näköistä ruusua puutarhaani, mutta ehkäpä minua jo ensi kesänä onnistaa...

Alla nettisivuilla olevia ja muita kuvia puutarhassani kasvavista kasveista. Lajeja ja lajikkeita on paljon, laitan toisella kertaa niitä lisää. Pidän monilajisuudesta, väreistä ja oma pihani toimii kokeilualustana ammatinkin puolesta. Omassa pihassani on aina myös jokin projekti päällä. Nyt rakennetaan taas uutta kivitukimuuria ja takapiha on vielä muutoskohteena melko hirveässä kunnossa. Ammattisuunnittelijakin saa vapaamielisesti kokeilla ja harrastaa omassa puutarhassaan, joten sitä ei ole koneella ennalta piirretty. Joskus sitten laitan ennen ja jälkeen-kuvia. Etupiha on kokenut muutamassa vuodessa jo täydellisen muodonmuutoksen.

Pioni 'Karl Rosenfied' kesällä 2018
Keltainen ruusuni kukki edelleen syyskuun lopussa
Pioni 'Coral Charm' ja alkukesän aurinko

Elokuista kukintaa puutarhassani
Sarah Bernhard ja kesä 2018
Uuden ruusutarhani kasvatteja tämäkin kaunotar



Talvehtineet laventelini kukkivat edelleen. Kaikkiaan kuusi 
yksilöä selvisi viime talvesta, toivottavasti tulevastakin.



Viiniköynnös Zilgan ensimmäiset rypäleet 
istutusvuonna 2018. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HUHTIKUUN KASVI Pioni 'Coral Charm'

Syksyllä tehtävän pihasuunnittelun edut ja puutarhanhoidosta lyhyesti hyggen/kotoilun ohessa