Talvipuutarha


Millainen on talvinen puutarha? Minulle se on parhaimmillaan hieman unenomainen; paksujen hankien päälle on satanut puuterilunta, puiden ja pensaiden oksat ovat kuurassa ja lumessa. Talven kauneus korostuu valkoisena piirtyvissä ääriviivoissa.

Sininen hetki 14. tammikuuta 2019








Pihassa tulee hyvä fiilis, kun lumityöt on tehty ja pihan kulkuväylät ovat kunnossa. Pihassa voi viettää mukavaa aikaa tekemällä lumilinnan tai lumiukon, lumi- tai jäälyhtyjä ja nauttia kuumaa kaakaota tai glökiä. Jotkut grillailevatkin talvella silloin tällöin. Mieheni innostui tänä talvena tekemään lumi-iglun...joka tosin on vielä ilman kattoa, mutta iglun aluksi sen tunnistaa hyvin sisäänkäynteineen päivineen.

Lumi- ja jääveistokset ovat hienoja talvisen pihan koristeita ja monet jäädyttävät kukkia jäälyhtyihinsä, ehkä vielä minäkin. Lumesta tehty muotopuutarha olisi aivan ihana!



Hanget korkeat nietokset! Kasvit pitävät lumisuojasta ja talvehtivat paremmin runsaslumisina talvina.



Miehen tekemä iglu on perheen pienimmäisen suosiossa.


Talviulkoilun lisäksi on hyvä käydä kurkkaamassa ja kastelemassa säännöllisesti talvetettavia ruukkukasveja kellarissa, jotta loppukeväällä kasvit ovat elinvoimaisia päästessään vihdoin takaisin ulkoilmaan. Ja pian voi kylvää siemeniä esikasvatettavia taimia varten!


Mukulakiveys on kaunis talvellakin. Tässä ensilumen aikaan.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HUHTIKUUN KASVI Pioni 'Coral Charm'

Syksyllä tehtävän pihasuunnittelun edut ja puutarhanhoidosta lyhyesti hyggen/kotoilun ohessa

Kasvikuvia suunnittelijan puutarhasta ja uudet weppisivut