MAALISKUUN KASVI Saksankurjenmiekka Iris germanica 'Immortality'



Tämän kurjenmiekan kukat ovat suuret ja valkoiset, kukkien tuoksu on mieto. Kasvi kasvaa hiekkapitoisessa mutta multavassa puutarhamaassa ja kukkii kesä-heinäkuussa n. 70-80 cm korkeana. Aurinkoinen tai vähintään puolivarjoinen kasvupaikka on tälle kasville mieleen ja sille riittää peruslannoitus keväällä. Kasvin juuristo suikertaa kasvualustan pinnassa eikä sitä saa istuttaa syvälle maahan.

'Immortality' on siitä erityinen kurjenmiekka, että lämpimänä ja pitkänä kesänä ja ensimmäisen kukinnan jälkeen uudelleen lannoitetulla kasvualustalla se saattaa tehdä kukat vielä toiseen kertaan syyskesällä. Vaikka uutta kukintaa ei tulisikaan, ovat miekkamaiset lehdet kauniita sellaisenaan perennapenkissä. Itselleni istutin ko. kasvin heinäkuussa 2017 ja jo viime kesänä (2018) se palkitsi minut kauniilla kukillaan.

'Immortality' sopii yksittäin omana ryhmänään tai muiden kasvien kanssa niin moderniin kuin perinteiseenkin pihaan. Sini-, lila-, vaaleanpunakukkaiset ja hopeanharmaavivahteiset kasvit ovat erityisen kauniita tämän kurjenmiekan kanssa. Illan hämärtyessä kasvi tulee upeasti esiin valkoisuudellaan ja onkin hyvä kuutamopuutarhakasvi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HUHTIKUUN KASVI Pioni 'Coral Charm'

Syksyllä tehtävän pihasuunnittelun edut ja puutarhanhoidosta lyhyesti hyggen/kotoilun ohessa

Kasvikuvia suunnittelijan puutarhasta ja uudet weppisivut